lecture: Integracija logičke i fizičke zaštite

Event large

Fizička zaštita predstavlja kontrolu fizičkog kretanja i pristupa štićenim prostorima, a logička zaštita kontrolu pristupa i upravljanje ovlastima u informacijskim sustavima i nad podacima.
Spajanje, odnosno integracija tih dvaju tipova zaštite pružaju najučinkovitiji oblik zaštite informacija i imovine otvarajući mogućnosti za detekciju i sprečavanje suvremenih metoda prijevara i upada, može značajno povećati operativnu učinkovitosti te ubrzati ili čak omogućiti nove poslovne procese.

Integracija logičke i fizičke zaštite ostvaruje se povezivanjem i usklađivanjem niza upravljačkih sustava, čime se korisniku omogućuje da jednom iskaznicom (all-in-one card, korporativna iskaznica), i/ili alternativnim metodama napredne autentifikacije (npr. tokenom u pametnom telefonu) vrši prijavu i na sustave logičke i na sustave fizičke kontrole pristupa. U sklopu toga cilj uspostaviti središnji sustav za upravljanje korporativnom iskaznicom i PKI infrastrukturom na razini cjelokupne organizacije. Korporativna iskaznica je sredstvo dokazivanja identiteta i prava pristupa na fizičke i logičke resurse organizacije.
• IAM – Identity and Access Management
• PKI – Public Key Infrastructure
• CMS – Card/Credential Management System
• PACS – Physical Access Control System
• All-in-one card – multifunkcijska individualizirana kartica za višefaktorsku autentikaciju + alternativne metode autentikacije (mobilni tokeni, biometrija i sl.)
• risk based authentication

Info

Day: 2016-09-14
Start time: 17:45
Duration: 00:30
Room: Main Stage
Track: Control
Language: hr

Links: